Wij zijn gevraagd om in een lintbebouwingsdorp in Brabant een appartementencomplex met winkels, horeca en een stallingsgarage te ontwerpen. De gemeente Woensdrecht is in ontwikkeling en in de dorpskern is herontwikkeling en sloop / nieuwbouw van appartementen en winkelvoorzieningen gepland. Het ontwerp moet een antwoord geven op een nieuw te realiseren plein haaks op de lintbebouwing en een plein aan de lintbebouwing zelf. Op de begane grond komen de commerciële ruimtes, de entree naar de woningen en een stallingsgarage. Hier bovenop komen de appartementen rondom een gezamenlijke binnenplaats. Aan de voorzijde van het bouwblok is er gekozen om een ‘stevige rug’ te creëren aan het nieuw te realiseren Tervoplein met een ‘markante kop’ aan het bestaande plein. De achterzijde van het bouwblok sluit aan op de bestaande woningen.

In samenwerking met: FELSCH architecten

Opdrachtgever: Nederlandse Woning Participatiemaatschappij
Jaar: 2014 – 2017
Status: Voorlopig ontwerp
Bouwkosten: ca. EUR 3.000.000,-