Het woonhuis aan de karakteristieke Lingedijk is te klein voor het gezin. Het idee is om het woonhuis uit te breiden met een verdieping bovenop de bestaande uitbouw. Daarbij is de wens om de woning ruimtelijk te verbouwen naar de eisen en wensen van de huidige tijd. De indeling van de begane grond in het hoofdgebouw blijft grotendeels hetzelfde. Op de locatie van de huidige trap komt een nieuwe houten trap. Naast de trap komt een nieuw toilet voor gasten. De indeling van de bestaande uitbouw wordt opnieuw ontworpen met een riante eetkeuken. In de kapverdieping van het hoofdgebouw komt een grote slaapkamer en een nieuwe badkamer. In de ruimte onder de kap tot 1,5 meter wordt in de knieschotten extra kastruimte gemaakt. De nieuwe uitbouw komt bovenop de bestaande uitbouw. De uitbouw is terugliggend t.o.v. het hoofdgebouw en de donker houten gevelbekleding is afwijkend om de oorspronkelijke dijkwoning te respecteren. Daarbij is er gekeken naar een materiaal wat in de omgeving vaak worden toegepast. In de nieuwe uitbouw komen twee slaapkamers en een kleine badkamer voor de kinderen. De uitbouw is voorzien van hoogwaardige isolatie en dubbelglas waardoor energie verbruik wordt beperkt.

Opdrachtgever: Particulier
Jaar: 2016
Status: Omgevingsvergunning en watervergunning ingediend