In een voormalig schoolgebouw is het mogelijk om zelf een eigen woning te verbouwen. Gemeente Velsen is momenteel eigenaar. Al de appartementen zijn in optie. Op het moment dat de gemeente het gebouw/klus kavel casco oplevert, is het rieten dak volledig vernieuwd en zijn onder andere de dakkapellen, dakramen, nieuwe voordeuren en meterkasten geplaatst.

Wij zijn gevraagd om in een voormalige gymzaal in een oud schoolgebouw een ruimtelijk loftappartement te ontwerpen. De ambitie is om 2 verdiepingen te maken met een grote vide ter plaatse van de woonkamer, met stalen trappen naar de verdiepingen. De ruime woonkeuken wordt verdiept om hoogte te creëren. Op de verdiepingen en in de kap komen de slaapkamers, een studiekamer met bibliotheek en de badkamers.

Opdrachtgever: Particulier
Jaar: 2016
Status: Voorlopig ontwerp