Architectenbureau uit Utrecht

Leon Broeren architecten is een breed georiënteerd architectenbureau gevestigd aan de Wittevrouwensingel 99 in Utrecht. Samen met onze partners werken wij met veel enthousiasme door heel Nederland aan uiteenlopende architectuur projecten voor particuliere opdrachtgevers als ook voor professionele opdrachtgevers. Wij zijn gespecialiseerd in verbouw, transformatie en uitbreiding van gebouwen en monumenten. Daarnaast ontwerpen wij duurzame en eigentijdse nieuwbouwprojecten.

Gebruiker en architect

Uw wensen staan centraal en vormen de inhoudelijke uitgangspunten van het ontwerp. Daarbij luisteren wij aandachtig en bieden verrassende ontwerpoplossingen. Deze wisselwerking tussen architect en opdrachtgever bepaalt uiteindelijk het ontwerp. En omdat iedere opdrachtgever anders is levert dat unieke resultaten op.

Context

Om gebouwen in de omgeving te laten passen is een uitgebreide analyse van de plek essentieel. Hierbij worden zaken in kaart gebracht als de positie van de zon, het uitzicht, de bomen en het bestemmingsplan. Bij een verbouwopgave ontwerpen we meestal van binnenuit.

Eigentijdse architectuur

Wij vinden het belangrijk dat architectuur een weerspiegeling is van de tijd waarin het is gebouwd. Daarom ontwerpen wij eigentijdse en duurzame nieuwbouw. Anderzijds gaan we respectvol om met monumenten en zoeken we naar een gepaste oplossing bij verbouw.

Onze architectuur is herkenbaar door haar duidelijke vormen met een helder lijnenspel en een strakke detaillering. Anderzijds door de vriendelijke invulling met oog voor de locatie en de gebruiker.

Duurzaamheid

Binnen het gestelde budget worden alle mogelijke duurzame aspecten onderzocht. Tijdens het ontwerp wordt er rekening gehouden met de oriëntatie van het gebouw, duurzame materialen en energiebesparende maatregelen. Deze specifieke kennis vraagt om een integrale aanpak.

Team van architecten

Leon Broeren architecten werkt samen met een hecht team van architecten (partners) en bouwkundig adviseurs. Wij delen kennis, creativiteit en mankracht. Wij werken o.a. samen met; Felsch architecten (compagnon) | Buro Mien Ruys | YuconVR | Cre8 | De Installatieadviseur | Timax | De Ingenieursgroep | HMT Bouwtechniek | Vaecon | Aacon

Leon Broeren

Leon Broeren is sinds 2011 eigenaar en oprichter van architectenbureau Leon Broeren architecten. Leon Broeren studeerde in 2006 af aan de Technische Universiteit in Delft. Van 2006 tot 2011 deed hij ervaring op bij Hans van Heeswijk architecten, een gerenommeerd architectenbureau. Daar is met veel trots gewerkt aan de transformatie van museum Hermitage in Amsterdam.

Ontzorgen

Wij begeleiden het gehele traject van ontwerp, vergunning, bestek, prijsonderhandeling, esthetische begeleiding tot en met de oplevering. Tijdens dit ontwerpproces gaan wij net zo lang door totdat u tevreden bent.

Meerwaarde

Naast een kwalitatief ontwerp, binnen het budget, denken wij na hoe er waarde kan worden toegevoegd aan uw project. Samen met u onderzoeken wij wat de maximaal haalbare m2 zijn. Daarnaast kennen wij de markt en kunnen samen met u onderhandelen met de aannemers.

Werkwijze

Er wordt gewerkt volgens de standaard taakbeschrijving STB 2014. In combinatie met de standaard voorwaarden voor overeenkomsten tussen adviseurs en opdrachtgevers DNR 2011. Op al onze werkzaamheden is de DNR2011 van toepassing. U kunt de DNR 2011 downloaden via deze link: download DNR2011

Leon Broeren architecten

Wittevrouwensingel 99
3514 AM Utrecht
06 – 245 367 90
info@leonbroeren. nl
www.leonbroeren. nl


Architectenregister: 1.070901.023

Privacy verklaring
Download hier onze voorwaarden DNR 2011

Media

Projecten

Nieuwbouw
Verbouw
Transformatie
Funderingsherstel

Monument
Woning
Woningbouwcomplex
Paviljoen
Proeflokaal
Brouwerij 

Menu