Functie: Woningbouw
Status: Opgeleverd
Opdrachtgever: Particulier
Projectteam: Leon Broeren, Ties Booisma
Plaats: Amsterdam
Periode: 2018 tot 2019
Oppervlakte bvo: circa 100m2

Voor een Amsterdams gezin zijn wij gevraagd om een ontwerp te maken voor de realisatie van een dakopbouw. Het gezin met twee kleine kinderen wil graag blijven wonen in Amsterdam.

Bovenop de woning komt een duurzaam houten opbouw. In afwijking op de ‘trendsetter’ is er vergunning gekregen om een eigentijdse opbouw te realiseren. De nieuwe opbouw wordt het domein van de ouders met een royale slaapkamer, inloopkast en badkamer met sauna.

Een van de uitgangspunten van het ontwerp was het realiseren van een eigentijdse dakopbouw, die los staat van de huidige bebouwing en die opgaat in het groen. Belangrijke aandachtpunten zijn maximaal daglicht in alle ruimtes en een dakterras aan de achterzijde.