Leon Broeren architecten is gevestigd aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Binnen een hecht netwerk van bevlogen samenwerkende architecten wordt hier gewerkt aan hoogwaardige architectuur voor particulieren en professionele opdrachtgevers. Wij zijn gespecialiseerd in renovatie, transformatie en uitbreiding van gebouwen en monumenten. Daarnaast ontwerpen wij bijzondere nieuwbouw projecten. Hierbij staat u als opdrachtgever centraal!

Persoonlijke ontwerpbenadering
Omdat u als opdrachtgever centraal staat is het voor ons essentieel uw wensen en verwachtingen goed te begrijpen. Dit doen wij allereerst door zorgvuldig te luisteren en de vraag uitvoerig te onderzoeken. Anderzijds bieden we schetsen en voorlopige adviezen om te komen tot een wederzijdse match. Voor ons is het erg belangrijk dat wij u tijdens het ontwerp en het bouwproces ontzorgen en uw bouwwens optimaal respecteren en realiseren. Daarbij hanteren we naast veel expertise en ervaring, verrassende ontwerpoplossingen en streven we naar hoogwaardige architectuur met een lange levensduur.

Hoogwaardige architectuur met een duurzaam karakter
Onze ontwerpvoorstellen zijn bij voorbaat functioneel. Daarbij kan de architectuur zinnenprikkelend zijn of soms juist sober en eenvoudig. Wij scheppen het kader waarbinnen we het ontwerp met de indeling tot aan het laatste detail samen met u onderzoeken. Onze materiaal- en productselectie is vernieuwend en hoogwaardig. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk aspect binnen deze aanpak en keuzes. Naast het ruimtelijk- en bouwtechnisch ontwerp zijn er tal van energiebesparende maatregelen mogelijk. Dat vraagt om een integrale aanpak. Daarom werken wij veel samen met bouwkundig ervaren adviesbureaus en een netwerk van professionals.

Samenwerken in een netwerk
Leon Broeren architecten werkt samen in een hecht team van architecten, tekenaars en bouwkundig adviseurs. Wij delen kennis, creativiteit en mankracht. Wij bieden daardoor een breed dienstenpakket; denk aan haalbaarheidsstudies, ontwerp, vergunningen, bestek, aanbestedingen en bouwbegeleiding. Wij adviseren u ook bij het opstellen van het programma van eisen, de bouwkostenraming en de (tijd)planning. Wij werken o.a. samen met:

ir. Jasper Felsch, architect en compagnon
ir. Bob Ronday, samenwerkend architect
ing. Ties Booisma, ontwerper en 3D tekenaar

Buro Mien Ruys, tuin & landschapsarchitecten
Yucon, 3D visualisaties
Cre8, maquettebouw
De Installatieadviseur, duurzaamheid en installaties
Timax, bouwkundig adviesbureau
Deerns, raadgevend adviesbureau
De Ingenieursgroep, constructeur
HMT Bouwtechniek, constructeur
Vaecon, bouwkostenraming