Uitbreiding, funderingsherstel en verbouw 3 panden in Amsterdam

Wij zijn door een Amsterdams gezin met drie kinderen gevraagd om een ontwerp te maken en de bouw te begeleiden voor het uitbreiden van hun woning. Het gezin wil graag blijven wonen op een van de mooiste locaties in Amsterdam. Daarvoor is het nodig om de woning uit te breiden. We pakken alles aan inclusief funderingsherstel, nieuw souterrain met patio, aanbouw en een nieuwe keuken. Hierbij haken beide buren aan.

Opdrachtgever
Particulier
Functie
Woningbouw
Plaats
Amsterdam
Status
Uitvoering
Oppervlakte 
ca 500m2 bvo
Projectteam 
Leon Broeren, Ties Booisma

Onder de drie woningen komt een volledig nieuwe kelderbak verdeeld over drie panden. In afwijking op het bestemmingsplan is er vergunning gekregen om de woonkelder 4 meter dieper uit te bouwen, gezien vanaf de achtergevel. De nieuwe woonkelder wordt het domein voor de kinderen met slaapkamers en badkamers. In de uitbouw op de begane grond komt een royale woonkeuken

Een van de uitgangspunten van het ontwerp is het behouden en restaureren van de authentieke details. De nieuwe ingrepen worden eigentijds in stijl met de huidige bebouwing vormgegeven. Belangrijke aandachtpunten zijn maximaal daglicht door het toepassen van glazenpuien over de volledige hoogte en breedte van het de achtergevel. Verder is er rekening mee gehouden om in de toekomst gas-loos te zijn.

Samen met onze buren hebben we onze woning in Amsterdam compleet op zijn kop gezet. We hebben alles aangepakt inclusief funderingsherstel, nieuw souterrain met patio, aanbouw en een nieuwe keuken. Leon heeft ons daarbij goed geadviseerd en duidelijk met ons gecommuniceerd. Zijn gevoel voor humor en zijn ontspannen basishouding zijn in dit complexe project onmisbaar geweest. We zijn, kortom, erg blij met het verrassende ontwerp en Leon’s heldere en kordate aanpak!

Fam. de Brauw, Amsterdam