Verbouwing herenhuis Amsterdam

Een familiehuis met authentieke details

Verbouwing herenhuis Amsterdam. Leon Broeren architecten is gevraagd om een ontwerp te maken voor het uitbreiden en verbouwen van een luxe herenhuis in Amsterdam. De woning is compleet verbouwd inclusief funderingsherstel, een nieuw souterrain met slaapkamers en een aanbouw met een royale keuken. Beide buren haken aan met het herstellen van de fundering.

Souterrain met veel daglicht
Onder de drie panden komt een compleet nieuw souterrain met aan de achterzijde een ruime buitenpatio. Door buiten een patio te creëren kan het souterrain worden voorzien van royaal daglicht. In de patio komt een houten meubel met zitbank en een trap naar de tuin. Het nieuwe souterrain is het domein van de kinderen met een televisieruimte, slaapkamers en badkamers.

Uitbouw met royale keuken
Op de begane grond is een nieuwe uitbouw gerealiseerd met een grote woonkeuken. De woonkeuken wordt door grote openslaande deuren verbonden met het terras. De keuken met de hoge kasten, het kookeiland, de kamer en-suite kast en de trappenhuis pui zijn de blikvangers van de woning. Deze zijn ontworpen tegen een ‘canvas’ rustige achtergrond

Indrukwekkende vide met zichtlijnen
Vanuit de keuken kijk je door een grote trappenhuis pui op de indrukwekkende vide met eikenhouten trap. Door het beloopbaar glas is er zicht op het souterrain. En vanuit de entree is er zicht dwars door de woning naar de keuken en de tuin. Dit spel zorgt niet alleen voor spannende zichtlijnen maar ook voor extra daglicht in de woning.

Architectuur en authentieke details
De woning is van binnenuit ontworpen. Ingetogen aan de buitenzijde en ruimtelijk en luxe aan de binnenzijde. Er is goed gekeken naar de originele details. Deze details zijn door het hele huis toegepast. De originele houten lambrisering die tijdens de bouw zichtbaar werd is gerestaureerd en teruggeplaatst. De kamer en-suite kast is opnieuw gebouwd met de originele houten panelen en de originele glas-in-lood deuren.

Duurzaam verbouwen
De nieuwe kelderbak en de buitengevels zijn voorzien van hoogwaardige isolatie. Op elke verdieping is vloerverwarming toegepast. En er zijn loze leidingen aangelegd om in de toekomst aan te kunnen sluiten op een warmtepomp.

Opdrachtgever
Particulier
Functie
Woningbouw
Oppervlakte bvo
circa 300 m2
Status
Opgeleverd
Plaats 
Amsterdam Watergraafsmeer
Projectteam
ir. Jasper Felsch, ir. Leon Broeren
Fotografie
ir. Jasper Felsch

Tel: 06 – 24 53 67 90
Wittevrouwensingel 99
3514 AM Utrecht
info@leonbroeren. nl

Copyright © Leon Broeren architecten 2012 – 2024